Vårfin med Botoxbehandling

Möt våren med en Botoxbehandling

Känner du att det är dags för en förändring och vill bli fin lagom till våren? Testa på att göra en Botoxbehandling som är framtaget för att mjuka upp din spända muskulatur och för att skapa volym och ge ett lyft till förslappad hud. Botoxinjicering används vanligtvis till ansiktet för att behandla olika områden och dess muskulatur, men kan anpassas för behandling av exempelvis svett på händer och fötter. Botox i pannan används när du vill åtgärda hängiga ögonlock, osynliggöra arga rynkan eller vill få bort linjer i pannan.

botoxbehandling-2021

Hur fungerar Botox egentligen?

Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder en del av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara när du exempelvis spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som resulterar i linjer i pannan eller rynkig panna. Behandlingar med botox motverkar hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet till exempel.

Botox är även en behandling som är hälsofrämjande och problemlösande för kroppen. Botoxbehandling är hjälpande mot migrän och för att skapa lugn i överspända muskler. Botox i pannan ger effekt direkt i musklerna i pannan och din glabella, mer känd som arga rynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket skapar migrän.

När kommer effekten av botoxbehandling? Det slutgiltiga resultatet skiljer sig från person till person beroende på hur mottaglig din hud och kropp är mot botoxinjektionen. För att se full effekt av din botox behandling, så kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Behandlingen som du har gjort varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och förstärks mer för varje behandling som du gör.

Ju oftare du gör en Botoxbehandling, så stärker du ditt behandlade område och får en injektion som håller och som varar längre än vad exempelvis en engångsbehandling.

botoxbehandling-2021

Vad skulle det kosta att göra en sån behandling?

Botoxbehandlingar varierar i pris beroende på vilken klinik som du väljer att gå till. Beroende på storleken av område som du vill behandla och vilken typ av behandling som du önskar med botox är det olika priser. Bland utbudet har du möjlighet att göra botox kråksparkar, botox argrynka eller botox käkmuskler för att nämna ett par av områdena som du kan behandla.

Svar på hur mycket det kommer att kosta ges i samband med konsultation med din behandlare som du träffar innan ditt ingrepp. Ni diskuterar vilket område du behöver ha botox, om du gjort botox tidigare eller om det är första gången för dig. Det är under vår konsultation som vår legitimerade behandlare ger sin syn på vilken injicering av botox som ger dig ett slutresultat som passar dig och som du är nöjd med.

Hur går en sån här behandling till?

Först av allt kommer du att få fylla i en hälsodeklaration innan din botoxbehandling. Efter det har du en kort konsultation tillsammans med din blivande behandlare för att ta dig igenom proceduren, kostnad och för att besvara om du har några frågor.

Även om det är din första behandling eller om du har gjort botox tidigare, så ska du känna dig trygg med oss som klinik och ett av de stora skälen till konsultationen är för att våra behandlare ska ge sitt utlåtande om din behandling. När det är dags för din behandling, kommer din behandlare rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Injicering sker med en tunn nål som injicerar små mängder botox där det markerats med pennan tidigare.

Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på områdets storlek som ska behandlas är proceduren över inom ett par minuter. Beroende på val av område är smärtnivån högre och lägre, men en botox behandling är vanligtvis relativt smärtfri.

Vill du läsa mer, rekommenderar vi vårt senaste inlägg som du hittar här.

You may also like...