Vad är Botox?

Vad är Botox?


Botulinumtoxin, mer känt som Botox, är framtaget för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att ge volym och ge ett lyft till förslappad hud.

Ingrepp används vanligtvis till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna vi har där, men kan även användas för behandling av exempelvis problem med svettningar på händer och fötter. Med exempelvis botox i pannan, det används när du vill åtgärda en rynka mellan ögonbrynen, få bort argrynkan eller vill dölja andra rynkor i pannan.

Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder en del av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara att du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna. Med en behandling kan du motverka hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet.

För att hjälpa behandlingen kan det hjälpa att se över sin träning. Läs mer på Myfitnessexpert.com.

vad-ar-botox

Botox är även en behandling som åtgärdar problemdrabbade områden. Det är en effektiv metod mot huvudvärk och migrän och för att vårda överspända muskler. När du behandlar med botox i pannan lugnar du musklerna i pannan och din glabella, även kallat argrynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket i många fall ger upphov till huvudvärk eller i värsta fall migrän.

En behandling har olika prisklasser. Beroende på storleken av område som du vill behandla och vilken typ av behandling som du önskar med botox är det olika priser.
Exempelvis om du vill göra botox kråksparkar, botox ögonbryn eller botox käke för att nämna förslag på områdena som du kan behandla.

En detaljerad offert ges när du har din konsultation med din behandlare som du träffar innan ditt ingrepp. Där går ni tillsammans igenom vilket område du behöver ha botox injicering, om du gjort en behandling tidigare eller om det är första gången för dig. Det är under en konsultation som din legitimerade behandlare ger sin syn på vilken behandling med botox som resulterar i ett naturligt och passande utseende för dig.

vad-ar-botox-klinik


Först av allt kommer du att få fylla i en hälsodeklaration innan din behandling. Efter det har du en kort konsultation tillsammans med din behandlare för att gå igenom proceduren, kostnad och för att besvara om du har några frågor. Även om det är din första behandling eller om du har gjort en behandling tidigare, så är det viktigt att du känner dig trygg med den du väljer som behandlare och ett av de stora skälen till konsultationen är för att klinikens behandlare ska ge sin åsikt om din behandling.


Behandlaren kommer rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Injicering sker med en tunn nål som injicerar små mängder botox där markeringarna är gjorda. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på vilken del av ansiktet som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Vissa områden är mer känsliga, men en behandling är vanligtvis relativt smärtfri.


Hur är Botox före efter?

En vanlig fråga vi får är när kommer effekten av botox? Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med ämnet. För att se full effekt av din behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet.

Din behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med en kontinuerlig behandling, så stärker du ditt behandlade område ytterligare och du kommer att få ett slutresultat som varar mycket längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör tidsmässigt.

Botox är en favorit hos oss och vill du veta mer om just denna behandling, så kan du läsa mer här. Vi vill samtidigt tipsa om vårt inlägg där vi pratar om fillers, som du hittar här.

Vill du komma i kontakt med en skönhetsklinik, rekommenderar vi att du klickar här.

You may also like...