Så tar du hand om frissigt hår med tre enkla tips!

Att ha vackert hår är varje kvinnas ambition. Tyvärr är det inte alla som har mjukt och silkeslent hår. Hår, liksom huden, är en sårbar del av vår kropp.

Dagens hårskador orsakas till stor del av frekvent användning av hårbehandlingar, långvarig exponering för värme och solsken samt näringsbrist som minskar mängden protein och mineraler i håret.

Vad kan du göra om ditt skadade hår har förlorat sin spänst? Prova följande tekniker för att återställa hårets spänst innan du köper dyra behandlingar för att reparera håret.

Tvätta inte håret om du inte behöver det.

Att tvätta håret för mycket kan leda till skador. När du tvättar håret varje dag tar du bort merparten av dess naturliga oljeinnehåll, vilket bidrar till att håret inte får glans och spänst. Schampo gör att håret blir torrt och mer känsligt och går sönder. Så hur ofta bör du tvätta ditt hår? Varannan dag är optimalt.

Använd rätt borste eller kam för din hårtyp

Använd rätt hårborste för att få ut det mesta av ditt hår. Kammar och borstar finns i olika former och storlekar. Här är några tips om hur du väljer rätt borste för ditt hår:

Borstar

För rakt hår är paddelborstar idealiska. Dessa borstar masserar huvudet och polerar naturligt rakt hår på ett naturligt sätt. Kvinnor med fint hår kan ha nytta av borstar med mjuka borststrån. De hjälper till att jämna ut de finaste hårskikten och fördelar näringsämnena jämnt över huvudet. Du kan också använda denna borste för att massera dina fuktiga hårstrån. De rörliga borstarna på en stylingborste är idealiska för lockigt hår. Detta hjälper till att reda ut våta lockar och får lockarna att klumpa ihop sig för ett mer definierat vågmönster.

Använd naturliga hemingredienser för att bli av med dina hårproblem

Glöm dyrbara hårprodukter. De flesta av dessa behandlingar och schampon innehåller starka kemikalier som tar bort hårets naturliga oljor och lämnar det torrt och livlöst. Prova istället att använda en eller flera av följande enkla naturliga ingredienser:

Äppelcidervinäger Hårsköljning

Äppelcidervinäger är effektiv för att avlägsna kemiska beläggningar från hårprodukter. Skölj håret med en kvarts kopp äppelcidervinäger blandad med en kopp vatten för att avlägsna hårspray och gel som byggts upp med den här metoden.

Aloe Vera Serum

Aloe vera kan användas för att återfukta, vårda och ge håret mer volym samtidigt som det behåller sin spänst. Applicera honung och olivolja tillsammans i en tesked för att göra ett aloe vera-serum. Efter en halvtimme applicerar du serumet i håret och sköljer ur det.

Hårbalsam med olivolja

Olivolja kan användas som balsam för torrt hår. Olivoljans naturliga hårmjukgörande komponenter främjar hårets utveckling. Olivolja är rik på näringsämnen som hjälper till att låta håret växa från rot till topp.

Om du ändå känner att du behöver en mer kraftfull produkt som verkligen fungerar kan vi rekommendera att du titta här på deras hemsida:

https://eyracure.com

Du kan läsa denna artikeln också som pratar om behandlingen.

Här kan du också få fler tips om hur du tar hand om skadat hår.

Ta även reda på hur du blir av med mjäll i gretchencagle.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *