Träna upp ditt välmående

Träning och kost ger oss ett bättre välmående

När det kommer till välmående, så finns det väldigt många saker som får oss att må bra samtidigt som det finns många olika saker och orsaker som drar ner på vårt välmående. Träning är en av de saker som generellt sett påverkar oss positivt, men där förutom träningen även fler faktorer spelar in.

Det är minst lika viktigt att du har balanserade måltider och ser över det du behöver för att kunna maximera din träning och höja ditt välmående. Storleken på mat som varje person behöver varierar beroende på ålder, rutin, längd och vilken nivå de är på. Hur mycket kalorier som du gör dig av med beror inte bara på vilken aktivitet som du gör, utan också på hur intensiv som din fitness är.

Förutom detta, så är det viktigt att även addera protein till din huvudmåltid eftersom det får dig att absorbera kolhydrater. Utöver dessa två, så är det viktigt att du har fett i din kost. Mjölkprodukter med lägre fetthalt och exempelvis magert kött ger det fett som dina muskler är i behov av. Med större medvetenhet över din kost, ger det större chans till ökat välmående.

valmaende-2021

Bra mat resulterar i ett bättre välmående

Det ultimata för att få till en maxad kost som passar din träning och ökar ditt välmående, är att se över en blandning av de olika kategorierna för att få balanserade måltider. För en hälsosam frukost, drick en bärdryck eller ät en frukt, yoghurt med låg fetthalt. Nästa måltid, så kan det vara en smörgås med ägg, kyckling eller makrill på fullkornsbröd, tillsammans med råa grönsaker.

Det går att äta proteinbars, men använd dem inte som livsmedelsersättning för det kan ge motsatt effekt och dina organ kommer att ta stryk av det. Inhandla produkter med en viss nivå av protein och vissa kolhydrater, istället för produkter med hög volym av protein och inga kolhydrater. Dessa tips kommer att maximera träningen och även maximera dina resultat. Maximera varje måltid och se att det gynnar din personliga utveckling.

valmaende-2021

Hitta en balanserad nivå som passar för dig

Förutom ovan nämnda delar, så är det väldigt viktig när det kommer till en balanserad kost är att du håller uppe din vätskenivå. Rekommendationen är att dricka vätska innan, under och efter träningspasset. Om du tränar hårt, försök att dricka vätska så fort du har möjlighet eftersom du kanske inte känner det då, men din kropp behöver få i sig vätskan för att kunna prestera maximalt. Det är inte ovanligt att endast dricka efter sin träning, men det är inte det bästa, eftersom kroppen behöver påfyllning före träningen och även under själva träningen.

En stor del av dagens atleter tar till moderna alternativ för att stärka sin upptagningsförmåga och hjälpa kroppen till återhämtning. Behandlingar som kryo och liknande är bara ett exempel på metoder som främjar holistisk hälsa.

Vatten passar för de flesta aktiviteter och är den mest optimala vätskan av alla de sorters träningsvätskor som finns ute på marknaden idag. Om du tränar kontinuerligt i en och en halvtimme eller mer, så kan du dra nytta av en sportdryck som innehåller elektrolyter och kolhydrater. Dock så är dessa drycker utformade för personer som gör uthållighetsaktiviteter under en längre period.

Även om dryckerna är för alla, så är det inte garanterat att ge samma effekt för en normal person. När det kommer till koffein, så innehåller det väldigt lite vatten. Om du dricker kaffe eller andra koffeinhaltiga drycker, så bör du dricka samma mängd vatten. Om du tränar på morgonen och skippar maten, så blir det att använda all din lagrade energi. Om du föredrar att inte äta frukost före träning, försök att äta en liten bit frukt eller kexchoklad för att din kropp ska kunna använda sig av lite mer energi än den som du redan har i dig.

Vill du läsa mer, rekommenderar vi att du läser mer i vårt senaste inlägg som du hittar här.

You may also like...