Tips för flytten

Vi berättar om det viktigaste för att flytten ska bli så smidig som möjligt

Vad är det jobbigaste förutom att bära lådor och bröte i flytten? Jo, städningen. Vi kommer att ge vår rekommendation till dig som står inför flytten och berätta mer om ditt nästa val i flytten.

Flyttar kräver mycket tid och arbete och det är många som inte tycker om att flytta. Vid en flytt så är ett viktigt steg i flytten att flyttstäda bostaden som du lämnar över. När du gjort allt som du har planerat i din flytt återstår det flyttstädning av all yta som du använt och som kommande hyresgäst skall använda. För att effektivisera flytten finns det alternativ till att slippa göra allt flyttstäd själv och istället ta hjälp av ett städföretag som tar hand om din flyttstädning.

Vid en flyttstädning är det av yttersta vikt att alla parter är eniga och att ni har en lista att följa. Det är viktigt att de parter som flyttar in och flyttar ut är överens med vad som ingår och att det städföretag som anlitas får ta del av överenskommelsen. När stunden är kommen för att flytta är det skönt att kunna överlåta sin flyttstädning till ett städföretag och lägga tid på att flytta istället för på att hantera sin flyttstädning. Städningen är en av de saker som oftast dyker upp som en överraskning när flytten är klar och som många behöver hjälp med.

Att lämna sin flyttstädning till de som har lång erfarenhet av flyttstädning så brukar det vara ett uppskattat moment i flytten. Med flertalet punkter vid ett flyttstäd är det vanligt att utelämna eller missa någon del på grund utav stress eller kompetensbrist. Genom att anlita hjälp för flyttstädning reduceras riskerna för att göra ett dåligt flyttstäd.

flytten-2021

Du kommer att tacka oss för vår rekommendation

Att flyttstäda är en noga utförd process och är en väsentlighet både för dig som flyttar och för de personer som skall flytta in din lokal eller bostad. Grunden till en flyttstädning är för att rensa lokalen på orena områden och för att återställa lokalens renlighet och standard. Om det är mer lokaler till lokalen som exempelvis förråd är det extra viktigt att ta en extra titt på sin flyttstädning och avsätta tid för att flyttstädningen skall bli så enkel att fullfölja som planerat.

Vid en flyttstädning är det en rad olika punkter som ingår och som är krav på att genomföras. Det ligger mer bakom än att göra en ytlig städning. Flyttstädning är till för att minska risken för en tvist mellan parterna som flyttar. Det är rätt mycket som ingår att göra vid ett flyttstäd och ett vanligt sätt är att anlita ett städföretag för att utföra flyttstädning.

flytten-2021

Flytten in i detaljerna

När det kommer till flyttstädning har du, som ovan nämnt, en lista att följa och det är väldigt viktigt att följa den för att bibehålla processen och för att utföra bästa möjliga resultat. Vid en flyttstädning ingår det mesta inom städning och för att ge en bild av vad som skall städas och i vilken utsträckning som flyttstädning är följer några exempel här nedan.

Exempel av de områden som du bör göra vid en flyttstädning är att dammsuga alla ytor, rengöra spis och kök, avfrosta både kyl och frys och rengöra alla ytor i dessa, våttorka förråd och putsa fönster. Finns det tillhörande balkong skall alla ytor städas och torkas av och ytorna skall lämnas rengjorda. Det här är endast ett urval av allt som sker vid en flyttstädning och beroende på vad parterna är överens om blir storleken av flyttstädningen utefter det.

Läs vårt senaste inlägg här.

Vill du har mer städtips läs här https://minbaby.se/

Kolla även in bloggen securetogether där du kan lära dig om ekonomi.

You may also like...