Ska du bygga ut en altan till huset?

Nu måste du bygga ut ditt hus. Du har alltså redan lyckats köpa en fantastisk villa, ett fritidshus eller ett par- eller radhus. Men vad är det egentligen då för regler som gäller? Så tänk dig nu att du har lyckats skaffa dig det där drömhuset som du alltid har velat ha och lyckats spara i minst ett par decennier till. 

Nåja, kanske det inte är just det huset du önskade dig i dina vildaste drömmar som bara några få lyckliga varelser lyckas få under sin livstid. Ditt nya hus kanske inte har 24 sovrum och en gigantisk pool, men du har i vilket fall lyckats med något stort – du har ditt eget hus, ett hus du älskat och kämpat för. 

Allt är ordnat och fixat. Alla möbler är inköpta och veden till kaminen är fixad. Du har till och med lyckats få tag på bästa villaförsäkringen 2021 och så till vida är ju allting fantastiskt. Det inte alla som lyckas med en sån bragd och om du inte aktar dig så kommer nog många i din omkrets vara riktigt avundsjuka på dig. Så lite ödmjukhet bör du nog skaffa dig om du inte redan ha det. 

Men förutom detta så är det något väldigt viktigt som fattas för att göra huset så gott som komplett. Det har nämligen inte en riktigt fin altan eller veranda, något som du förmodligen tycker är helt och hållet nödvändigt för att kunna ta vänner till ditt nya förvärv där du ska kunna sitta och chilla med polarna under varma sommarkvällar med polarna och dricka kall öl, samtidigt som det dundrar ut skön musik från din bärbara högtalare som du fyndade på Sonos Black Friday förra året.

Därför är det så att du nu har kommit på att du helt enkelt inte har något annat val – du måste helt enkelt bygga ut din altan eller veranda. Så det första du måste fråga dig är – får du verkligen göra det? Har du tänkt på att du förmodligen måste skaffa bygglov för att kunna bygga eller ändra ditt hus? I sådana fall är det bara att sätta igång och söka. 

Men gör det då snabbt, för sånt kan ta tid. Det ska ju handläggas och det kan ta sin tid innan just ditt ärende ens hamnar på bordet. För att få bygglov måste du även fråga dina grannar om lov. De behöver godkänns ditt bygge. Men det finns även en del som kan försvåra det hela ytterligare. 

Om du har köpt ett radhus så kan det vara så att det är en bostadsrätt och att ditt hus då ingår i en hel förening som måste godkänna utbyggnationen. Det är inte lätt med just radhus eller parhus. Ofta finns det en viss plan att allting ska se ut på ett visst sätt, så ofta kan du glömma bort sånt som att måla ditt hus randigt eller prickigt eller bygga ett högt rosa torn. 

Så redan innan du köper ditt hus så kanske det allra bästa är att verkligen se till att det redan har allt som du tycker att du behöver av olika anledningar, alltså sånt som en stor prickig veranda eller ett högt rosa torn.  

Fler vardagstips och annat matnyttigt hittar du här: https://cookpo.com/

Om du besöker fansupportform så kan du få tips på hur du bygger altanen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *