Renovera badrum & kök

renovera-badrum-kok

Renovera badrum & kök – Himmel eller helvete?

Att renovera badrum är en dröm som vi vet att vi inte är ensamma om och badrummet är en av de platser som många av oss använder dagligen i våra bostäder, både i villa och lägenhet. Det är faktiskt så att en av de vanligaste och mest önskvärda renoveringarna som finns att göra i både bostäder och företagslokaler är att få ett nytt badrum och vi håller med!

Precis som med alla slags renoveringar som du gör, så höjer du även värdet när du gör en badrumsrenovering. När du ska renovera badrum är det viktigt att planera väl. Tänk på hur badrummet kommer att brukas och hur saker kommer att placeras och var allting bör vara placerat för att få till ett väl fungerande badrum med smarta ytor. Att renovera badrum är värt tiden och mödan, om det görs på rätt sätt.

Tänk även på att se över badrummets städrutiner och hur det på enklast vis håller sig fräscht och är lätt att städa. Se över och mät gärna en extra gång när du ska renovera badrum för att allting ska fungera bra och att allting hamnar som det ska.

Gör dig redo för att renovera badrum!

Vill du läsa mer om företag, livsstil och olika tjänster för vardagen? Läs mer på Maria Melee.

Renovera badrum – Steg för steg

När det är dags för att renovera badrummet, så är ett vanligt moment att riva ut den tidigare inredningen för att göra plats för det nya. Hur storleken är på badrummet och vilken inredning som skall bytas och hur nytt avloppssystem och liknande är, gör att kostnaderna för en renovering av badrum skiljer sig åt.

Är du osäker på hur du ska gå tillväga när du ska riva ut avloppssystem och få vattnet att fungera, rekommenderas att använda en auktoriserad VVS-installatör som kan assistera dig. Om du har rivit ut badrummet och rensat på inredning och avlopp, så är nästa moment det roliga i badrumsrenoveringen. Det är dags för att planera golven och se över klinkers och liknande.

När du är klar med golven, så är det dags för nästa moment – förstärka väggar och reglera. Det är rekommenderat att förstärka överallt där du ska exempelvis hänga upp hyllor eller där det ska användas mycket vikt av väggarna. Efter att sett över golv och väggar återstår det att montera skivor på tak och väggar, se över elinstallation och montera förslagsvis golvvärme.

Efter de grunderna, så återstår det för dig att montera kakel och klinkers och fundera över vilken inredning som skall finnas i badrummet efter sin renovering. Toalett, dusch och handfat är bara exempel på det som skall inredas med och som är vanligt att hitta i badrumsmiljöer.

Vill du renovera och samtidigt hjälpa klimatet? Läs mer på ekoplus.se.

renovera-badrum-kok

Renovera kök

När det kommer till renoveringar är köksrenovering ett av de populäraste områdena inom renovering. Ett kök används generellt sett dagligen och är en miljö med många faktorer, så som hygien, matlagning och en plats att träffas.

En köksrenovering innebär mycket planering och omtanke för att det ska bli så bra som möjligt och att det blir en plats där man trivs och gärna vill umgås. Att renovera kök är ett väldigt bra tips om du vill öka värdet på din bostad och samtidigt förnya den plats där personer generellt sett är dagligen och umgås eller lagar mat.


Vad kostar en köksrenovering?

En renovering av ett kök har olika priskostnader och beroende på storleken av köket och behovet av det som behöver renoveras skiljer sig priserna åt. Det finns stora och små jobb inom köksrenovering och mest generella är att exempelvis måla om köksluckor eller byta köksgolv.

Är ditt behov större än så övergår det till en helrenovering av kök. Det innebär att allt i köket byts ut, det vill säga, stommar, tak, golv och inredning. Vid en köksrenovering är det viktigt att planera och att planera väl. Tänk på hur köket kommer att brukas och hur saker kommer att placeras och var allting bör vara placerat för att få ut det mesta av ett väl fungerande kök med välplanerad organisering.

Tänk även på att uppdatera kökets städrutiner och hur det på enklast vis håller sig fräscht och är lätt att städa.

Vill du läsa mer om hem och hushåll, så rekommenderar vi våra tidigare inlägg om ett smartare hem här.

För bra städfirma i Göteborg besök https://www.sverigeco.se

You may also like...