Google Home – Enklare vardag

google-home

Google Home

Nu finns det sätt att kunna styra ditt hem trådlöst. Google Home är en liten högtalare som du ansluter via Wi-Fi och du använder din röst som fjärrkontroll.

När du använder din enhet, så laddas det automatiskt ner data från källor som är till för programvaran, som skickas direkt vidare till enheten och som kommer att sköta kalibrering och dataöverföring på enheten som den används på. Google Home fungerar enkelt förklarat som en vanlig kontroll, men som gör din vardag så mycket enklare.

I sig själv gör den ingenting riktigt och har ingen direkt möjlighet att exempelvis skicka meddelanden och liknande. Du styr den utefter vad som ska spelas upp i hemmet och väljer vilken enhet som du vill streama från. Röstassistenten använder internet via Wi-Fi, vilket måste vara befintligt för att kopplingen skall fungera ordentligt.

Att installera din nya hjälpreda är inte så svårt som det verkar. Du installerar genom att ansluta Google Home till nätverket och du kan då strömma från den. När installationen är klar, så ska du ladda ner appen som hör till från App Store eller Google Store till din mobiltelefon.

Följ instruktionerna steg för steg så är du snart redo att börja använda och streama. När din smartphone eller dator är i samma trådlösa nätverk som din Google Home, så aktiveras en symbol som låter dig sända innehåll via din assistent.

Den lilla ikonen visas visas när den har fått kontakt med din enhet. Det är viktigt att det är samma nätverk som du använder dig av och som den är ansluten till. Därefter klickar du på ikonen för att börja streama via Google Home.


google-home

Tillsammans med röstassistenten använder du dig av röstkontroll för att streama. Du börjar med att spela från strömningstjänsten och sedan använder du din Google Assistant för att visa vad du vill se. När du är klar med det så använder du din mobiltelefon eller surfplatta som en fjärrkontroll och du kan pausa eller ändra oavsett var du är i din bostad.

Du behöver aldrig fundera över vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Netflix, Facebook, spelappar och liknande stöder detta och tar hand om allt det tekniska för dig. Du kan få en översikt över vilka program som du kan använda till din enhet. Samma funktioner gäller för material som finns på din telefon eller dator.


Om du vill visa semesterbilder via din Google Assistant och dina egna filmer, så har du möjlighet att göra det eftersom den är kompatibel med det. De flesta program och appar har stöd för att strömma lagrade filmer eller musik via assistenten. Om du använder Google Chrome som din webbläsare, så går det att välja hela webbläsarfönstret att streama till en enhet.

Om du vill aktivera detta så ge ett tryck på menyn längst upp till höger och nästa steg blir att välja Google Home som enhet. En praktisk funktion om du exempelvis vill strömma en video på den en större skärm eller om din nuvarande app är kompatibel med Google Home.

En av de viktigaste funktionerna med Google Home är att Google Home hämtar själv innehåll via sitt nätverk, vilket gör att det inte påverkar enhetens batteri och att Google Home är röststyrd. Det är det som är den största fördelen med Google Home att du får ett trådlöst hem och behöver inte använda fjärrkontroller och liknande.

Google Home Assistant är en viktig hjälpreda som gör ditt hem mer bekvämligt och modernt. Vem vill inte förenkla sin vardag? 🙂

Vill du veta mer om röstassistenter, så tycker vi att du borde kolla in någon av dessa grymma teknikbloggar Den optimala Teknikbloggen och Smarta Högtalare.

För dig som vill ta en paus från teknikprylarna, bör kolla in våra inlägg om skönhet så här inför helgen! Klicka här.

Läs mer här på denna webbplatsen – Om vilken städfirma som blivit utsedd till den bästa i Stockholm och i göteborg – A-städ

You may also like...