Alexa – Ett smartare hem

alexa-ett-smartare-hem

Alexa – Ett smartare hem

Med Alexa kan du ställa frågor och du ställer frågorna genom att använda din röst eftersom Alexa är röststyrd. Alexa kan svara på mycket och som förslagsvis “Alexa, vad blir det för väder i Sverige idag?”. Alexa har även funktioner som innebär att göra något som till exempel “Byt plats på de senaste låtarna i min spellista” eller “Släck lamporna i vardagsrummet”.

När du använder din enhet kommer inspelningen av det du bad om att processeras till Amazon Cloud, så att de kan behandla och ge svar på din fråga. Du har olika åtkomst till röstassistenten beroende på vilken enhet som du använder dig av. Om du har enheter som är mobila, som exempelvis Amazon Echo, har du åtkomst till assistenten genom att säga frasen ”vakna till”.

Övriga enheter, som till exempel smartphones eller surfplattor, kan du få åtkomst till röstassistenten med endast en knapptryckning. Vid användning skickas inspelningen av det du pratar om från röstassisteten till Amazon Cloud, där de behandlar din röst och övrig information för att ge ett relevant svar till dig.

När du till exempel säger “Alexa, spela musik från en spellista”, så analyserar Amazon din förfrågan och information från deras musiktjänst Amazon Music för att spela upp musik som är anpassat för dig. Enheten låter sina användare få åtkomst till olika smarta lösningar för hemmet som till exempel lampor med kontroll, strömbrytare, högtalare och termostat.

alexa-ett-smartare-hem

För att se vilka hushållsapparater som är kompatibla, har du möjlighet att fråga om det och få en komplett lista. Vill du ansluta övriga komponenter, så kan du ansluta kompatibla smarta enheter Alexa Smart Home Skills. Du kan också ansluta vissa smarta hemenheter direkt till enheter med ett inbyggt smart system som exempelvis Echo Plus.

Röstassistenten uppdaterar regelbundet det specifika operativsystemet automatiskt för att hålla systemet aktuellt och med full funktion.

Vill du få bättre ordning på hushållet? Då rekommenderar vi ett besök hos Maria Melee.

Du kan få information om hushållsapparater som du ansluter till, som exempelvis enhetstyp, namn, funktioner och aktivitet. Även om du har anslutit mer än en av dina smarta hemenheter, så registrerar Amazon deras status oavsett om du endast använder den för att ändra status för en enhet. Även om det är så att du manuellt ställer in din termostat, så kommer den fortfarande att ge ett korrekt svar kring vilken temperatur som termostaten är inställd på.

Du har möjlighet att följa din temperaturstatus i appen eller på Amazon Echo på skärmen. Enheten kan automatiskt upptäcka dina familjeanvändares röster regelbundet för att förbättra specifika funktioner. Du kan själv styra röstfunktionerna genom att skapa en ljudprofil så att den kan prata med dig och utföra andra personliga inställningar för att anpassa din upplevelse.

När du har registrerat din din röst eller när du skapar en ljudprofil, så synkar Alexa din röstinspelning för att bilda ett ljudmönster för dina ljudfunktioner. Dessa inspelningar blir sedan lagrade i Amazon Cloud. Om en användare slutar användas och deras röst inte aktiveras på tre år, så tar Amazon automatiskt bort ljudinformationen för användarens röst.

Om den upptäcker din röst när du använder en annan enhet, så kan Alexa använda en personlig röstigenkänning som gör att du kan skilja dig från andra familjemedlemmar som använder Alexa för att förbättra din upplevelse.

Det finns en funktion för att stänga av automatisk röstigenkänning och stänga av användare baserat på sparade ljud eller det går även bra att radera alla ljudprofiler som du sparat i Alexa. Tänk på att om du raderar röstprofilen raderas också röstinspelningarna som du sparat för att lära assistenten att känna igen ditt röstmönster. Det adderas nya funktioner i Alexa dagligen med mer enhetskompetens och systemuppdateringar.

Från och med 2020 kommer Amazon att eliminera funktionerna i frustrationsdetektering, så när du blir frustrerad, så kommer Alexa att kunna förstå och utgå från det. Om du undrar över nyheter om Alexa, behöver du bara fråga “Alexa, vad är din uppdateringsinformation?”, vilket kommer att generera i att du får en rapport om vad som är uppdaterat och nytt med din Amazon Alexa.

Är du intresserad av att läsa mer om röstassistenter, så borde du kolla in vårt inlägg om Google Home här. Vill du veta mer om Alexa, så rekommenderar vi ett besök hos Smarta Högtalare.

Behöver du hjälp med städning i ditt hem och vill veta mer om hur du kan få städhjälp? Här kan du först läsa på en webbplats där de har utsett den bästa städfirman i Göteborg & Stockholm: A-Städ.se

You may also like...