8 Supertips på “hur” du rensar i hemmet!

När man rensar i hemmet, drar man sig oftast för att sätta igång… Just nu är det ändå på väg att bli vår och tid till att plocka fram sommarkläderna. Då är det ett utmärkt tillfälle att passa på att få riktigt rensat i hemmet.

Här ska du få 8 tips till att rensa i hemmet lite mer effektivt.

1. När ska du rensa i hemmet?

Gör det till en rutin att städa. Det är en ständig uppgift att städa hemma, och det är ingen mening med att ha en massa saker. Vi slutar i allmänhet att använda vissa saker för att de inte passar eller för att vi inte gillar dem längre. Det blir bara svårare att hålla ordning på allt som svämmar över i hemmet.

Om du är ärlig, är det någon mening med att samla på sig 13 tomma glasburkar? Kommer du ens att sylta eller lägga in någon gurka det närmaste halvåret?

 2. Hur du rensar i garderoben

rensar i hemmet - kläder på galjar

Häng undan tex. vinterkläderna när det inte längre är säsong. Pack gärna ner det så att det tar mindre plats. Rensa bort det som du inte använt det senaste halvåret, då är det dags att göra sig av med det.

Lite på den kritiska magkänslan när du rensar bland dina kläder, det kommer att gynna dig och kännas bättre senare. Låt dig inte luras in i tankar som: Jag kommer snart att gå ner i vikt, den där kan jag ha när jag målar eller är i trädgården. Du kommer bara må bättre då du slipper påminnas om negativa saker.

 3. Input och output

Det finns alltid något gammalt du kan slänga när du köper nytt. Om du köper nya kökshanddukar för att gamla handdukarna är slitna och skitiga, släng genast, det finns det anledning till att spara dem! Vi är ganska duktiga på att köpa nytt, men urusla på att göra oss av med det gamla.

4. Sparar du till småsyskonen? – Gör inte det!

Du ska kanske skaffa fler barn och tänker att det allt kan komma till användning lite senare. Speciellt de lite större och dyrare grejerna som barnvagn, resesäng osv. Men grejen är att det tappar ganska fort i värde. Så efter nästa bebis får du nästan ingenting för det. Istället tar det bara onödig plats. Ett alternativ kan vara att låna ut det så länge.

5. Spara verkligen bara det som du vill ha!

Vad irriterar dig i där hemma just nu? Något tavla eller kanske en träningscykel som ingen använder? Du ska bara ha grejer i ditt hem som du tycker om. När något som en gång var positivt blir negativt, måste du släppa det vidare.

6. Använd gärna S-Metoen när du rensar i hemmet

Förbered plats för det som ska rensas. Hylla, korg, säck, använd din fantasi till det som just nu endast ska mellanlanda en liten stund. För vet man inte med en gång var man ska lägga saker som ska rensas ut från hemmet, blir det lätt att det blir skräpandes kvar.

  • Spara – bara det du verkligen behöver
  • Skänk – till nära kära och bättre behövande
  • Släng – det som är smutsigt, trasigt och inte duger till att ge bort
  • Sälj – Passa på att göra lite affär på mer värdefulla saker.

Använd dig av ovan fyra kategorier när du går loss, så fort korgen är full så tömmer du den!

 7. Hur kan jag sälja mina saker på nätet?

När du säljer dina saker på nätet, finns många grupper och annat som du kan gå med i. Tänk smart när du annonserar dina saker. ju bättre du anpassar dina rubriker och berättande texter om vad du säljer, ju fler hittar dina saker på nätet. Det kallas att ha lite SEO-tänk, som står för sökmotoroptimering. Är du mer intresserad av hur du kan sälja även andra saker på nätet och vill lära dig lite mer om vad man kan tänka på när man skriver för annonser, gå in på webstr.se och läs intressant information som kan ge dig lite skjuts och snabbare bli av med dina då du rensar i hemmet.

Här finns mer att läsa om du är intresserad av ekonomi: https://securetogether.se/

 8. Det roligaste kvar – Organisera det som är sparat

rensar i hemmet - ordning

Nu är det tid att organisera för att behålla sin ordning. Saker som hör samman ser du till att hålla ihop. Märk upp lådor och annat så att du vår en överskådlig blick för allt. Saker du ofta använder ska stå lätt åtkomliga. Platsen under sängen ska du försöka undvika. Blir det ändå så att det stället måste användas, se till att ha lådor med hjul och lock så att det blir lätta att underhålla städningen.

Visst känns det skönt nu!? 🙂

Läs gärna mer sköna tips här på bloggen! emmaochsiri.se

Glöm heller inte att städa och organisera ditt garage, det kan du göra på budsautomotiveservice.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *