Åsikter

mat-prat

Jag gjorde en så god sallad till middag igår, som jag tog med till matlåda idag. Den var grönkål, sugarsnaps, granatäppelkärnor, fetaost, avokado, grillad kyckling, tomater och bulgur. MUMS!!!

Jag tänker på mat, på ett osunt/sunt sätt, varje dag. I och med att jag har varit otroligt ätstörd för inte alls sås länge stan finns hjärnspökena kvar, även om jag inte lyssnar på dem lika mycket. Mat ÄR svårt för mig, vare sig det handlar om att äta eller att inte äta. Ibland är det tyngre och i perioder, som nu, är det ganska lätt att vifta bort spökena.

Jag har svårt att bestämma mig för hur jag ska förhålla mig till matkulturen. Å ena sidan kan jag känna att vi behöver fokusera mycket på mat, att mat är viktigt och att mat är energi. Vi behöver fokusera mycket på att mat behövs för att vi ska orka, och att bra (”bra” vad det nu är) är extra behövligt för kroppen. Å andra sidan kan jag tycka att all fokus måste riktas från maten ett tag. Att all fokus istället ska ligga på hur vi faktiskt mår, inte vad vi äter (även om det hänger ihop på ett sätt). Debatten kring vad som är nyttigt och vad som är onyttigt har jag skrivit mer om här (klick) och här  har jag skrivit mer om hur man kan förhålla sig till mat.

Det är svårt, men i behöver prata mer om det! Hur tänker ni?

/E

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.