Okategoriserade

Key Lime Pie med maräng- ångestanpassat recept!

I söndags gjorde jag bakning av min ångest. Som vi har skrivit tidigare är sinnesintryck ofta räddningen vid ångest. Vid bakning vävs både syn, doft och smak in- dessutom får du ett konkret resultat. Perfekt vid ångesthantering helt enkelt.

Jag gjorde en Key Lime Pie och insåg att det var det optimala. Här kommer receptet- ångestanpassat!

Handla: smör (250 g förpackning räcker), 6-pack ägg, 1 burk sötad kondenserad mjölk, 1 paket fullkornsdigestive och 5 lime.

ETT: Sätt ugnen på 175 grader och smält 175g smör. När du väntar: lägg halva paketet med digestivekex i en liten platspåse, knyt och SLÅ ut din ångest så kexen krossas mot bordet/diskbänken.

TVÅ: Rör ner kexen i det smälta smöret och tryck ut i en form som du ställer in i ugnen i 12 min. Diska smörkastrullen/skålen direkt.

TRE: Ta fram en bunke och en skål. Separera gulan från vitan. Gulan i bunken- vitan i skålen som du ställer åt sidan. Vispa gulorna lite.

FYRA: Riv limeskal från alla 5 och tillsätt i äggulan tillsammans med saften från 4 av limearna. Spara en!

FEM. Rör i den kondenserade mjölken. SMAKA SMETEN, den är himmelsk! Diska rivjärnet och ta ut formen ur ugnen. (det borde ha gått typ exakt 12 min nämligen). Sänk tempen till 150, blanda smeten i formen och ställ in kalaset i 12 min.

SEX: In med kakan i kylen! Den ser ogräddad ut, men no worries, den ska se ut så. Sänk ugnen till 100 grader.

Nu är det dags för limemaräng. Äggvita slänger vi inte bort sådär. Plus: här får kreativiteten plats. Och väntan blir kortare.

ETT: Vispa dem skummiga, helst med elvisp så slipper vi träna. Tillsätt PYTTELITE ättika/vitvinsvinäger.

TVÅ: Fortsätt vispa till ett fast skum. Du ska kunna vända skålen utan att allt åker ut. Riskfyllt test- försiktighet rekommenderas.

TRE: Ta den sista limen och pressa ut saften i smeten. Var KREATIV. Det blir inte 20 maränger och inte 50. Det blir hur många eller få du vill. Använd gaffel, sked eller vad som passar. Sätt på en podd eller en serie, och ta sedan in dem i ugnen under ca 1 timme. De ska kännas som skumtomtar, sedan stelnar de mer i kylan.

Pynta tårtan, ät den eller kasta den på någon. Den är din. Hoppas ångesten distraherades för en stund <3

/S

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.